Сегодня завершается избирательная кампания, завтра – "день тишины"Сьогодні, 26 жовтня, в Україні завершується виборча кампанія перед виборами депутатів Верховної Ради. Завтра, 27 жовтня, в країні буде оголошений "день тиші": будь-яка агітація в суботу заборонена.

Вибори відбудуться в неділю, 28 жовтня, і пройдуть за змішаною (мажоритарно-пропорційною) системою: 225 депутатів будуть обрані за пропорційною системою в загальнодержавному виборчому окрузі за списками політичних партій, решта 225 депутатів - за мажоритарною системою в одномандатних округах. Центрвиборчком зареєстрував 21 політичну силу, яка спробує подолати п'ятивідсотковий прохідний бар'єр. Партійний список партії "Собор" пізніше був анульований на прохання самої політичної сили.

У 14-ти мажоритарних округах Харківської області спочатку було зареєстровано 120 кандидатів, до кінця виборчої кампанії їх залишилося 104, від 5 до 12 осіб на округ. 16 кандидатів знялися. З повним списком кандидатів-мажоритаріїв у Харківській області можна ознайомитися тут.