Щоденні рейси з Харкова до аеропорту "Київ-Жуляни" планується почати з кінця червня. Про це повідомив "SQ" фінансовий директор міжнародного аеропорту "Харків" Олексій Ратай. За його словами, рейси організовує компанія "UTair" літаками "ATR-42" і "ATR-72".

Як зазначив О.Ратай, до аеропорту "Київ-Бориспіль" з Харкова літають літаки "Ан-148" і "Boeing 737-500" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). "Але це різні сегменти пасажиропотоку. До "Борисполя" літають трохи інші пасажири, направлені на стикування з іншими рейсами, які вилітають з "Борисполя" далі. А "Жуляни" - це, в основному, кінцевий пункт для бізнесменів, які летять у справах до Києва", - зазначив О.Ратай.

Він також повідомив, що літак Ан-148, який літає з Харкова до "Борисполя", якщо будуть знайдені взаємовигідні точки дотику, можливо, буде літати з Харкова до Азії (наприклад, до Баку) або до Європи. "Ан-148 - відмінно працює. Це дуже зручне і перспективне судно, таких літаків мало", - зазначив О.Ратай.

Також фіндиректор повідомив, що зараз вирішується питання про організацію прямих польотів з Харкова до Сімферополя (Крим). "З цього питання ведуться переговори, зокрема, з "UTair". Не цього року, так наступного почнемо польоти до Сімферополя та Одеси", - зазначив О.Ратай.

Довідка "SQ". "UTair-України" - дочірня компанія російської авіакомпанії "UTair", створена і зареєстрована у формі товариства з обмеженою відповідальністю 26 вересня 2008 р., сертифікат експлуатанта компанія отримала у вересні 2009 р. На травень авіакомпанія експлуатує два нових літаки "ATR- 72-500" (бере на борт до 50 осіб), п'ять літаків "ATR-42-300" і один "Boeing 737-400".