Тільки два харківських пляжі - на Безлюдівській водоймі (орендар - ПП Єременко) і на Журавлівці (ТОВ "Контакт плюс") - отримали дозвіл міської санепідемстанції на відкриття купального сезону. Про це 31 травня повідомила головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова під час прямої телефонної лінії в газеті "Комсомольська правда".

За її словами, на цих пляжах вода у водоймах відповідає всім санітарним нормам, пляжі облаштовані, є рятувальні станції і медпункти. Що стосується інших пляжів, то, за словами І.Зубкової, у них є певні проблеми.

В Олексіївському гідропарку вода відповідає необхідним нормам, але необхідно вирішити питання з роботи медпункту на пляжі. Проблемними залишаються Жовтневий гідропарк, Петренківська і Основ'янська водойми. "У Жовтневому гідропарку виявлена ​​кишкова паличка й інші віруси, тому купатися там не рекомендується. У Петренківському водосховищі вода також не відповідає санітарним вимогам, в ній знайдено антиген вірусу гепатиту А й ентеровірус Коксакі В3. Цей вірус викликає лихоманки і бактеріальний менінгіт", - повідомила І.Зубкова.

За її словами, орендар пляжу на території Основ'янського водосховища, фірма "Скеля", упорядкувала пляж, але оскільки фірма орендує тільки територію біля води, а не саму водойму, вона не проводила дослідження дна. "Якщо міськрада знайде кошти, щоб дослідити дно, то пляж можна буде відкрити для купання", - зазначила І.Зубкова. За її словами, точно така ж ситуація з частиною Журавлеского гідропарку, яка знаходиться в парковій зоні. Пляж знаходиться на балансі КП "Харківзеленбуд". Воно очистило територію пляжу, але не проводило дослідження дна водойми.