"Траса пробивання дороги з вулиці Сумської на вул.Новгородську в Харкові обрана грамотно", - зазначив проректор Харківської національної академії міського господарства Владлен Семенов, коментуючи ситуацію з пробиванням нової дороги в районі Лісопарку. Про це повідомив сайт Харківської міськради.

За словами В. Семенова, він не бачить тут великої проблеми. "Мені здається, що траса обрана грамотно. І екологи, і фахівці лісового господарства, які давали свій висновок - не вороги своєму місту", - підкреслив він.

В. Семенов також зазначив, що при будівництві дороги з вулиці Сумської на вул.Новгородську доцільно було б побудувати міст через р.Харків, щоб вийти на Котлова. Тоді у водіїв автотранспорту буде більше можливостей, перетинаючи вул.Клочківську, потрапити в Ленінський і Жовтневий райони Харкова, а також слідувати у напрямку Сум або Полтави. За його словами, враховуючи те, що зараз ведеться реконструкція узвозу Жилярді, було б доцільно провести реконструкцію вул.Рудіка і вул.Лісопаркової, щоб ця ділянка була ще більш надійною для переміщення транспорту.

Крім того, В. Семенов відзначив, що в зоні проходження дороги на периферії парку Горького грамотним рішенням було б передбачити велодоріжки, щоб "з архітектурної точки зору перехід від житлової зони до паркової був більш коректним". Він також зазначив що споконвічно існував ще один варіант транспортної розв'язки в цьому районі-пробивання дороги від вул.Весніна через парк Горького з виходом на вул.Новгородську. В. Семенов відзначив, що це пробивання спочатку було дуже дорогим, і не вирішувало проблему транспортної розвантаження центру Харкова.

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в ЦПКіВ ім. Горького (переходить у Лісопарк). Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев. 20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання дороги, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій. Сутички між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами продовжилися 21-31 травня.