Справу відносно учасників акції протесту проти вирубки дерев у харківському Лісопарку відправлено на дослідування

Дзержинський районний суд Харкова, який розглядає справу щодо групи активістів, які протестують проти вирубки дерев у Парку ім.Горького, відправив справу на дослідування. Як повідомив 31 травня журналістам юрист Харківської правозахисної групи Аркадій Бущенко, матеріали справи не відповідали рапортам правоохоронних органів, які проводили затримання учасників акції 28 травня. За словами А. Бущенка, в рапортах правоохоронців зазначено, що активісти надавали міліції опір під час затримання, насправді ніякого опору не було. "Підходили до учасників акції і запитували:" Ви залишите будмайданчик? "." Ні "." Пройдемо ", і люди йшли з правоохоронцями", - повідомив юрист.

Крім того, за словами А. Бущенка, при затриманні не було складено протокол. "Люди перебували в райвідділі більше 5 годин без реєстрації відповідного документа", - підкреслив А. Бущенко.

Довідка "SQ". 28 травня міліція затримала в Лісопарку близько 20 осіб, які протестували проти вирубки дерев у зоні будівництва нової дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської. Активістів доправили до Дзержинського районного відділення. Затриманим було пред'явлено звинувачення в "злісній непокорі органам внутрішніх справ".