Підприємці та представники громадських організацій 1 лютого мають намір почати безстрокову всеукраїнську акцію протесту. У Харкові учасники акції зберуться на пл. Свободи. Про це 31 січня повідомив журналістам голова страйкому підприємців Борис Калашников.

За його словами, учасники акції будуть знову протестувати проти прийнятого Податкового кодексу, а також виступлять проти проекту Трудового кодексу і будуть домагатися відставки уряду Миколи Азарова. За словами голови Харківської обласної організації Конфедерації профспілок України Володимира Деменка, проект Трудового кодексу не містить норм, які б обмежували тривалість робочого тижня, що суперечить Конституції України.

Як повідомив голова ініціативної групи "Прорвемося!" Андрій Ільгов, підприємці будуть діяти спільно з громадськими організаціями. За його словами, про свою готовність взяти участь в акції заявили представили 68 громадських організацій. Планується, що акція пройде у всіх обласних центрах України.

За словами заступника голови ініціативної групи "Прорвемося!" Юлії Юдіної, ймовірно, завтра з 10.00 учасники акції почнуть приєднуватися до мітингу "чорнобильців" та "дітей війни", який відбуватиметься біля Харківської облради, і близько 14.00 проведуть спільний мітинг на пл. Свободи.

Довідка "SQ". 18 листопада 2010 р. Верховна Рада прийняла Податковий кодекс. З 16 листопада до 2 грудня в Києві та інших містах країни пройшли акції протесту підприємців проти прийняття цього кодексу, зокрема, в Києві було встановлено наметове містечко. Підприємці вимагали від президента України Віктора Януковича ветувати документ. 2 грудня в парламент надійшли 25 сторінок поправок президента України В.Януковича до Податкового кодексу, і Верховна Рада прийняла нову редакцію кодексу. Наметове містечко підприємців на Майдані (Київ) було розібране вночі 3 грудня за допомогою спецпідрозділів МВС.