На месте строящейся станции метро "Победа" торжественно заложена памятная капсула (дополнено)Урочиста церемонія закладання пам'ятної капсули на місці майбутньої станції метро "Перемога" відбулася 31 січня в Харкові. Пам'ятна капсула, яка символізує укладання першого куба бетону в тіло станції, була закладена біля котловану споруджуваної станції.

У капсулу був вкладений пам'ятний документ, підписаний харківським міським головою Геннадієм Кернесом і головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, які взяли участь в урочистій церемонії закладання капсули. У документі йдеться: "Ця капсула закладена 31 січня 2011 р. у зв'язку з укладанням першого куба бетону в тіло нової, 30-й, станції Харківського метрополітену "Перемога", що будується в рамках підготовки м. Харкова до проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу".

Під час церемонії Г.Кернес повідомив, що нова станція метро буде називатися саме "Перемога", а не "Проспект Перемоги", як планувалося раніше. За словами мера, проектна документація на будівництво нової станції "Перемога" буде перероблена, а при оформленні її інтер'єру буде використана символіка часів Великої Вітчизняної війни.

За словами Г.Кернеса, на будівництво станції метро "Перемога" необхідно близько 20 млн.грн. щомісяця. Мер зазначив, що питання фінансування він буде обговорювати 1 лютого в Києві. "Ми звернулися з цього питання до уряду, але всі повинні розуміти, що рік тільки почався, нещодавно прийняті державний бюджет і програми з Євро-2012", - підкреслив мер Харкова.

Також Г.Кернес відзначив, що дирекції КП "Харківський метрополітен" було дано доручення купити нові вагони. "Мінімум буде куплений один, максимум - два вагони російського виробництва", - повідомив міський голова.

В урочистій церемонії також взяли участь перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан.

Довідка "SQ". Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині міста на перетині пр. Перемоги і пр.Людвига Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і м.Дергачі з населенням більше 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Проспект Перемоги" - близько 40 тис. осіб.

21 грудня в Харкові була відкрита нова станція метро "Олексіївська". Під час урочистого відкриття станції М.Добкін заявив, що вже є домовленість з Кабінетом міністрів України про будівництво в Харкові кожні два роки по одній станції метро. Г.Кернес повідомив, що Харків уже отримав 16 млн.грн. з держбюджету на будівництво станції "Перемога".

Як зазначив М.Добкін, після завершення будівництва станції "Перемога" розпочнеться будівництво метро у бік вул.Одеської зі станцією на вул.Державинській.