Харьковский метрополитен продлил срок действия жетонов до 1 октябряКП "Харківський метрополітен" продовжив термін дії жетонів ще на один місяць - до 1 жовтня. Відповідне оголошення розміщене на офіційному сайті метрополітену. "Враховуючи численні звернення громадян, термін прийому полімерних жетонів для оплати проїзду в Харківському метрополітені продовжений. Просимо використати жетони до зазначеного терміну. ​​Із 1 жовтня оплата проїзду в метрополітені  здійснюватиметься за допомогою безконтактних електронних карток і паперових квитків", - сказано в оголошенні.

 

Довідка "SQ". У серпні на станціях метро з'явилося оголошення, в якому пасажирів попереджали про те, що оплачувати проїзд у метрополітені за допомогою жетонів можна буде до 1 вересня, після чого метрополітен повністю перейде на використання безконтактних електронних карт і паперових квитків.

Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому - близько 800 тис.чол. на добу). У харківському метро - 29 станцій, рухомий склад - 321 вагон, три лінії - Холодногірсько-Заводська, Салтівська і Олексіївська. За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені три станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад", "23 Серпня" і "Олексіївська". Зараз будується станція "Перемога".