Міське управління юстиції не могло скасувати реєстрацію альтернативної профспілки "Міськелектротрансу", оскільки це може зробити тільки суд. Про це 30 липня "SQ" заявив голова первинної профспілкової організації Всеукраїнської професійної спілки "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс" Андрій Ільгов, коментуючи заяву заступника директора юрдепартаменту Харківської міськради В'ячеслава Басараба про скасування реєстрації альтернативного профспілки "Міськелектротрансу".

За його словами, альтернативна профспілка "Міськелектротрансу" була зареєстрована 20 липня цього року (у виписці з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців датою реєстрації організації значиться 27 липня 2011 - "SQ"), але роботу веде з грудня 2010 р. "Працівник юридичного управління повинен як мінімум знати закони, і незважаючи на жодні заяви, ми маємо право відкривати рахунок, і подавати позови в суд і здійснювати інші законні дії від імені нашої профспілкової організації", - заявив А.Ільгов.

Довідка "SQ". Як заявив 29 липня заступник директора юрдепартаменту В'ячеслав Басараб, міське управління юстиції скасувало реєстрацію первинної профспілкової організації Всеукраїнської професійної спілки "Захист справедливості" ХКП "Міськелектротранс". Заступник директора юрдепартаменту зазначив, що профспілки повинні діяти тільки в рамках Конституції і чинного законодавства. "Те, що відбулося, більше нагадувало звичайне хуліганство, тим більше, наскільки мені відомо, там постраждала жінка, яка чергувала. Важко уявити роботу профспілки, яка ведеться таким способом", - підкреслив В.Басараб. За його словами, профспілка була зареєстрована позавчора - 27 липня.

За інформацією керівництва КП "Міськелектортранас", 28 липня невідомі "увірвалися до приймальні керівника підприємства і зірвали технічну нарадауадміністрації".

Як заявив "SQ" керівник альтернативної профспілки Андрій Ільгов, вчора він разом з трьома уповноваженими представниками профспілки намагався передати в управління "Міськелектротрансу" звернення до керівника підприємства з пропозицією забезпечити безперешкодний прохід на територію підприємства уповноважених представників профспілки.