ТОВ "Харків Тревел" 29 травня презентувало проект, покликаний створити в іноземних туристів сприятливе враження про Харків. Презентація проекту пройшла в міжнародному аеропорту "Харків".

Як зазначила керівник проекту Дар'я Спасова, в рамках програми був розроблений сайт-навігатор для туристів, підготовлені та надруковані десятки тисяч безкоштовних путівників містом англійською мовою, встановлені інформаційні стели в аеропорту, деяких готелях і ресторанах міста, де можна буде взяти путівники, розроблена сувенірна продукція. Туристам також пропонується дисконтна карта, яку можна використовувати в цілій низці закладів.

"Проект - це визнання в любові не лише нашому місту, яке значно змінилося за останній час, але і його гостям - любителям подорожей і пригод. Нашим основним завданням є створення позитивного іміджу нашого міста - зрозумілого, приємного, кличе приїхати і познайомитися з містом і його мешканцями. Ми розповідаємо гостям про те, що їм варто подивитися і як провести час, і рекомендуємо кращі місця для проживання і відпочинку - все те, після чого залишаться лише хороші спогади. Проект дуже своєчасний у зв'язку з Євро-2012, під час якого іноземцям дуже знадобиться наша карта. Але проект продовжиться і після матчів чемпіонату", - повідомила Д.Спасова.

Як зазначив генеральний директор компанії "New Systems АМ" (компанія-оператор міжнародного аеропорту "Харків" - "SQ") Володимир Васильченко, Харків ще не дуже добре знайомий іноземним туристам. "Іноземці мало знають про історію та сучасний стан міста. Цей проект - один із шляхів знайомства іноземців з нашим Харковом. Він робить це ознайомлення більш комфортним. Аеропорт підтримує це починання", - зазначив В.Васильченко.

Довідка "SQ". Ініціатор та організатор проекту "Kharkov travel guide" - компанія "Харків Тревел". Партнерами програми стали ТОВ "Інвестиції в Харків", міжнародний аеропорт "Харків", компанія "Pepsico", готель "Kharkiv Palace".