Южная железная дорога передумала повышать плату за проезд в электричкахВартість проїзду у приміському сполученні на Південній залізниці залишиться без змін (підвищити тарифи планувалося з 1 лютого). Про це повідомили "SQ" в прес-службі Південної залізниці.

Як пояснили в прес-службі, враховуючи невисокий рівень доходів більшої частини населення в Харківській, Сумській і Полтавській областях, дорога відмовилася від уже погодженого рішення про індексацію тарифів на приміські перевезення. "Залізничники продовжують виконувати соціальну місію з реалізації приміських перевезень", - заявили на Південній залізниці.

Як зазначили на дорозі, діючі зараз приміські тарифи покривають витрати лише на 9%. За законом України "Про залізничний транспорт", якщо тарифи в приміські перевезення не рентабельні, збитки мають компенсуватися з місцевих бюджетів. "На жаль, це питання до кінця залишається не вирішеним", - зазначили на залізниці.

Довідка "SQ". З 1 лютого ЮЖД планувало підвищити в середньому на 15% проїзд у приміських пасажирських електропоїздах. Нова вартість проїзду була узгоджена з облдержадміністраціями Харківської, Полтавської та Сумської областей.

У 2012 р. в приміському сполученні дорога перевезла 58 млн. 970 тис. пасажирів. Пільговиків дорога перевезла на 65,2 млн.грн, з них місцевими органами влади було компенсовано 26,5 млн.грн.