58 делегатів на 3-й Всеукраїнський з'їзд педагогічних працівників обрали 29 серпня на конференції педпрацівників Харківської області. За даними голови лічильної комісії конференції, директора Харківського машинобудівного коледжу Віктора Мороза, делегати на представлення області на з'їзді педпрацівників були обрані одноголосно.

Як зазначив начальник Головного управління освіти і науки Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Роман Шаповал, з'їзд відбудеться в Києві 28 жовтня. У ньому візьмуть участь 1 тис. делегатів із усіх регіонів країни, з розрахунку один делегат від 875 педагогічних працівників.

Як повідомив Р.Шаповал, серед делегатів - голова ХОДА Михайло Добкін, харківський міський голова Геннадій Кернес, народний депутат, викладач Харківського національного економічного університету Михайло Чечетов, заступник губернатора Євген Савін, голова Харківської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Лідія Дулуб, Р.Шаповал, начальник Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, викладач математики Харківської гімназії № 47 Лариса Шитікова, а також ректори ряду харківських вузів.

М.Чечетов подякував педпрацівникам за надану йому довіру і пообіцяв виконувати доручення, які йому будуть дані. "На з'їзді ми узагальнимо всі пропозиції і вийдемо на рівень серйозної реформи освіти. Вона стане підставою для виховання справжніх патріотів нашої країни", - зазначив М.Чечетов.