Три пікети проходять біля будівлі Харківської мерії

Три пікети проходять 29 квітня на пл.Конституції в Харкові біля будівлі мерії, де починається сесія міськради. Як передав кореспондент "SQ", в акціях беруть участь близько 150 осіб.

В одній акції протесту беруть участь представники Блоку Наталії Вітренко та Громадянської ради Харківщини, які виступають на захист Лісопарку. Вони тримають плакати: "Руки геть від Лісопарку!", "Поверніть народу лісу і води!".

Учасники іншої акції - працівники компанії "Tabacco", що протестують проти знесення кіосків фірми. Вони тримають плакати: "Нам нічим годувати сім'ї!", "Регіони" - вам не соромно за Кернеса!", "Ми вибирали Януковича, а не Кернеса". За словами учасників акції, на місці деяких знесених кіосків "Tabacco" вже з'явилися кіоски інших фірм.

Третій пікет проводить Харківська профспілка підприємців. Його учасники тримають плакати: "Поверніть наші робочі місця!", "Дитячої майданчику на Центральному ринку бути!", "Депутати - ми теж хочемо їсти!".

Довідка "SQ". Як заявив 1 березня віце-президент Федерації гольфу України, президент "Superior Golf Club" Юрій Сапронов, ігрове поле харківського "Superior Golf Club" відповідно до міжнародних стандартів буде розширено з 9 до 18 лунок. Ці роботи планується провести до кінця 2010 р. За словами Ю. Сапронова, на перспективному ділянці будівництва гольф-поля знаходиться ліс. Близько 6 тис. дерев будуть знесені. Проти вирубки просік в лісі виступили деякі жителі пос.П’ятихатки. Ініціативна група мешканців зібрала близько 9 тис. підписів проти вирубки лісу, запевняючи, що ліс - природне надбання, за яку вони будуть боротися.

Як повідомили "SQ" в прес-службі громадської організації "Харкiвськi сузір'я", кіоски компанії "Tabacco" почали зносити 2 квітня. Представники комунальних служб міста демонтували кіоски на вул.Сумській, 19, пл.Конституції, 1, у районі пл.Свободи, на перетині вул.Сумській і пр.Правди і в районі автовокзалу на пр.Гагаріна. Всього було знесено 6 з 38 кіосків. За інформацією прес-служби, президент організації "Харкiвськi сузір'я" Андрій Білогрищенко є засновником компанії "Tabacco". Демонтаж кіосків А. Білогрищенко пояснив політичними мотивами, оскільки він заявив про своє рішення балотуватися на пост харківського міського голови.