У соціальній мережі "Facebook" створена група "Ласкаво просимо! Welсome to Ukraine", учасники якої пропонують безкоштовне житло уболівальникам, які приїдуть до Харкова на Євро-2012. Як повідомили "SQ" організатори групи, ця ідея виникла у депутата Харківської облради Івана Варченка у відповідь на заяву операційного директора УЄФА Мартіна Каллена про те, що в Україні завищують ціни на готелі на час Євро-2012. "Україна - це відкриті, привітні, чуйні люди, які завжди раді гостям і готові показати нашу країну такою, яка вона є насправді", - заявили ініціатори створення групи. Вони закликали співвітчизників "відкрити двері своїх будинків і зберегти міжнародний престиж України".

На ранок 29 лютого в групі зареєстровано 126 осіб, серед яких - харківські журналісти, представники політичних і громадських організацій.

Довідка "SQ". Як заявив операційний директор УЄФА Мартін Кален, в Україні існує проблема неадекватно завищених цін, що виставляються своїм гостям готелями. "Такі готелі своїми рішеннями псують не лише свій імідж, а й імідж своєї країни і всього турніру в цілому. Я закликаю цих людей бути раціональними", - підкреслив він.

За підрахунками експертів, розцінки в українських готелях під час проведення чемпіонату Євро-2012 будуть на порядок вищі вартості аналогічних готельних номерів у Польщі. Зокрема, економ-варіант на час чемпіонату для одного постояльця на 23 ночі в тризірковому готелі Києва обійдеться майже в 35,6 тис. дол. У Варшаві такий варіант обійдеться в 3 тис.дол., тобто майже у 12 разів дешевше.