Послугами міжнародного аеропорту "Харків" у 2011 р. скористалися 308 тис. 681 пасажир (на 65,5 тис. пасажирів більше, ніж у 2010 р., тобто пасажиропотік збільшився на 27%). Про це "SQ" повідомили в прес-службі групи "DCH" (Київ; до складу групи входить оператор аеропорту "Харків" - компанія "New Sуstems AM").

За інформацією прес-служби, збільшилася частка внутрішніх рейсів - з 22% у 2010 р. до 25% у 2011 р. Як відзначили у "DCH", це збільшення насамперед пов'язане зі зростанням кількості пасажирів, перевезених до Києва ("Бориспіль"), і з появою нового рейсу до столиці ("Жуляни").

Окрім цього, зросла частка регулярних рейсів - з 49% у 2010 р. до 67% у 2011 р. Це збільшення в основному пов'язане зі зростанням кількості пасажирів на регулярних рейсах у низці напрямків (Стамбул, Відень, Москва ("Внуково"), Тбілісі ), а також з відкриттям нових рейсів - до Дубая ("Flyduba") і Шарджі ("Air Arabia").

У "DCH" підкреслили, що реконструкція аеродрому, в ході якої з 9 листопада до 28 грудня 2011 р. було скасовано більшість регулярних і чартерних рейсів за такими напрямами, як Стамбул ("Pegasus"), Дубай ("Flyduba"), Шарджа ( "Air Arabia"), Шарм-Ель-Шейх, Хургада (МАУ), Шарм-Ель-Шейх ("Роза Вітрів"), Тбілісі ("Georgian Airways"), сильно вплинула на кількість пасажиропотоку за рік. У зв'язку зі скасуванням даних рейсів пасажиропотік аеропорту скоротився на 20 тис. пасажирів (6,5% загальної кількості пасажиропотоку у 2011 р.).

Довідка "SQ". Міжнародний аеропорт "Харків" реконструюється в рамках підготовки до проведення Євро-2012. Реконструкція аеропорту здійснюється у форматі приватно-державного партнерства. Група "DCH" (власник - Олександр Ярославський) в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції харківського аеропорту й інвестором реконструкції аеровокзального комплексу та прилеглої території. Загальна сума інвестицій "DCH" у проект складає 107,2 млн.дол. Сума фінансування, виділеного з державного бюджету на реконструкцію аеродромного комплексу (включаючи будівництво злітно-посадкової смуги й аеродиспетчерської вежі) - 191,3 млн.дол.