С 1 декабря туалеты на вокзалах станут бесплатнымиМіністр інфраструктури Борис Колесніков заявив журналістам, що з 1 грудня на вокзалах платні туалети стануть безкоштовними. Про це повідомив портал "ЛігаБізнесІнформ". "З 1 грудня не буде жодного платного туалету на жодному вокзалі в Україні, тому що це взагалі нонсенс", - заявив Колесніков.

За його словами, співробітники, які зараз працюють у платних туалетах, будуть зараховані до штату вокзалів, а рівень сервісу в туалетах залишиться колишнім. "Рівень сервісу повинен бути не нижчим, але це вже проблема наша, залізниці. Для людини, яка туди прийде, нічого не зміниться, вона тільки гроші платити не буде", - заявив Колесніков.

Як розповіли "SQ" на Південній залізниці, розпорядження міністра буде виконане, і з 1 грудня туалети стануть безкоштовними. Зараз на вокзалах ПЗ є платні туалети, але при цьому обов'язково працюють і безкоштовні. Платні туалети не здані в оренду і є підрозділами вокзалів. Доходи від них враховуються як підсобно-допоміжна діяльність. Усього на вокзалах Південної залізниці близько 20 платних туалетів, а на ст. "Харків-Пасажирський" - три безкоштовних і п'ять платних.

Як зазначили на Південній залізниці, на жаль, деякі пасажири некультурно поводяться в безкоштовних туалетах. Через це там постійно доводиться проводити ремонти.