Постраждалі під час спалаху газу на Червонодонецькій компресорній станції (Балаклійський р-н Харківської обл.) виписані з лікарні. Двоє з них проходять реабілітацію, ще двоє будуть спрямовані на реабілітацію наступного тижня, троє вже повернулися на виробництво. Про це 28 серпня повідомив журналістам директор ГПУ "Шебелинкагазвидобування" Юрій Фесенко.

За його словами, компанія "Укргазвидобування", в яку входить станція, виділяє всі необхідні кошти для відновлення здоров'я людей. "Головне, що вони всі видужають і повернуться на виробництво", - зазначив Фесенко. Він також повідомив, що причиною нещасного випадку стали як технічні несправності, так і людський фактор. Причиною несанкціонованого випуску газу є негерметичність запірного обладнання, а які порушення допустили працівники, з'ясує прокуратура в ході розслідування кримінальної справи за цим фактом.

 

Довідка "SQ". 11 липня на Червонодонецькій ДКС відбувся раптовий витік газу з подальшим короткочасним спалахом у цеху станції. Опіки і травми отримали 7 чоловік ремонтної бригади. За фактом події прокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.273 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах). Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив провести розслідування за фактом вибуху газу.