Поезд "Hyundai" на первом рейсе из Киева в Харьков опоздал почти на полчасаНовий поїтяг "Hyundai" на першому рейсі Київ-Харків вчора, 27 травня, запізнився на 23 хвилини. Цю інформації 28 травня підтвердив "SQ" у прес-службі Південної залізниці. Затримка сталася на станції імені Георгія Кірпи Південно-західної залізниці. Спрацювало екстрене гальмо.

Як повідомила газета "Сьогодні", поїзд зупинився, за 20 хвилин після початку поїздки. "За 20 хвилин поїзд зупинився посеред лісу. Стоянка затягнулася хвилин на п'ять. У вагоні їхав представник управління "Укрзалізниці", він зв'язався з машиністом. Було чутно, як він перепитав: "Тиск упав у гальмівних циліндрах? Оце корейці!"- сказав чоловік. "Відпустило! Можемо їхати!" - повідомив машиніст гучномовцем.

Довідка "SQ". 25 травня між містами-господарями Євро-2012 відкрито рух швидкісних поїздів "Hyundai". У цей день з Центрального залізничного вокзалу Києва потяг "Hyundai" був відправлений у перший свій рейс до Львова. До Харкова поїзд вирушив у свій перший рейс 27 травня.

Регулярний рух "Hyundai" - від Києва до Львова (одна пара потягів) та Харкова (дві пари поїздів) - стартував 25 травня, а між Києвом і Донецьком поїзд почне курсувати на початку червня.

Нові денні міжрегіональні електропоїзди "Hyundai" з місцями для сидіння та максимальною експлуатаційною швидкістю до 160 км/год відносяться до категорії Інтерсіті (+). Загальна кількість місць в електропоїзді "Hyundai" з дев'яти вагонів - 579, з яких 1-го класу - 168, 2-го класу - 411. Згідно з експериментальними графіками руху, 4 години 25 хвилин буде займати дорога з Києва до Харкова, 4 години 55 хвилин - зі Львова до Києва, 6 годин 30 хвилин - з Києва до Донецька. Середня швидкість, з якою курсуватимуть електропоїзди "Hyundai" на національному швидкісному коридорі Харків-Київ-Львів-Донецьк, складе 116 км/год.