У Лозовій (Харківська обл.) можуть виникнути проблеми з прибуттям абітурієнтів до пунктів проходження зовнішнього незалежного оцінювання знань. Як заявив 28 квітня під час селекторної наради заступник лозівського міського голови Юрій Петренко, 2 тис. 300 абітурієнтів з різних районів Харківської області повинні приїхати до Лозової для здачі тестів. Однак, за словами Ю.Петренка, через ремонт шляхів залізничне сполучення з Лозовою стало набагато гіршим, багато поїздів скасували.

"Єдиний потяг, на якому діти із сусідніх районів зараз зможуть до нас приїхати, прибуває о 07.24, причому навіть не до Лозової, а до Панютиного. Крім того, в Лозовій ремонтують шляхопровід, тому об'їзд займе не менше 20 хвилин", - розповів заступник мера Лозової. Він зазначив, що ремонт шляхопроводу повинні закінчити до 6 травня, але терміни цілком можуть помінятися. "Є така вивіска на вокзалі, а як далі буде - невідомо. Краще все-таки добиратися на автотранспорті. Будуть покажчики, з перевізниками ми вже домовилися", - зазначив Ю.Петренко.

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін заявив, що ця проблема серйозна, і пообіцяв розібратися в ситуації.

Довідка "SQ". У Лозовій розташовано п'ять пунктів тестування з 75 у Харківській області. Також пункти для здачі тестів будуть розташовані в Харкові, Балаклії, Ізюмі, Краснограді та Куп'янську. На проходження тестування в Харківській області цього року зареєструвалися 18 тис. 727 абітурієнтів (у Лозовій - близько 4 тис. абітурієнтів). Тестування розпочнеться 15 травня.

На станції Лозова завершується підготовка до пропуску швидкісних поїздів. Уже укладені 48 стрілочних переводів, побудована острівна платформа Азовського боку для прийому швидкісних потягів. Ширина платформи - 6 м, довжина - 500 м. облаштований головний перон Азовського боку, будується критий пішохідний міст з ліфтами. Реконструкція ведеться також на всій ділянці Полтава - Красноград - Лозова (експлуатаційна протяжність - 176 км). Проводиться електрифікація, будуються нові системи сигналізації, централізації, блокування і зв'язку, системи енергопостачання, модернізується колійне господарство. Завершена електрифікація маршруту проходження поїздів "Hyundai" на ділянці Полтава - Красноград - Лозова. Введені в експлуатацію нові тягові підстанції Красноград, Карлівка та Сахновщина, закінчена реконструкція тягової підстанції Лозова, завершено будівництво та введено в експлуатацію лінії 110 кВ від районної підстанції "Харківобленерго" до тягової підстанції Красноград.