Жовтневий районний суд Харкова розглядає кримінальну справу стосовно колишнього охоронця особняка екс-голови Харківської облради Василя Салигіна. Охоронця підозрюють у вбивстві і розчленуванні свого знайомого - 30-річного Андрія Рассадкіна. 27 лютого суд перекваліфікував звинувачення підсудному з умисного вбивства на "вбивство з необережності".

Як розповів "SQ" адвокат потерпілих (родичів А.Рассадкіна) Ігор Давидов, трагедія сталася 8 березня 2011 р. Злочин стався на Шатилівці, за словами учасників процесу, на території великого маєтку В.Салигіна. За версією звинувачення, підсудний посварився із загиблим, між ними сталася бійка, під час якої він відштовхнув А.Рассадкіна. Той упав, ударився головою об бордюр і внаслідок отриманої травми помер. Після цього підсудний, злякавшись покарання, розчленував тіло, помістив його частини до пакетів, засипав цементом і сховав. Частину тіла знайшли в болоті, частину - в гаражі. Спочатку в ході слідства підсудний зізнався, що зарізав А.Рассадкіна ножем, але потім відмовився від своїх свідчень.

За версією боку потерпілих, підсудний убив А.Рассадкіна ударом ножа в серце, після чого взяв чужий автомобіль і відвіз тіло до себе в гараж, де розчленував. "Він розчленував тіло "грамотно" - так, щоб було складно впізнати - щелепу відділив від черепа. Травма, виявлена ​​на черепі, не могла утворитися при падінні. Це було навмисне вбивство, але справу, з невідомих мені причин, кваліфікують як убивство з необережності", - заявив І.Давидов.

За його словами, підсудного треба судити ще й за угон автомобіля, на якому він відвозив тіло. За словами І.Давидова, є свідки, які чули, як підсудний погрожував А.Рассадкіну. Адвокат наполягає на тому, щоб справа була знову перекваліфіковано на "умисне вбивство", або її треба направити на додаткове розслідування.