Сьогодні, 28 січня, швидкісний поїзд "Hyindai" прибув із Києва до Харкова із запізненням на півтори години. Цю інформацію підтвердили "SQ" в ДП "Українська залізнична швидкісна компанія". За даними компанії, через падіння тиску в гальмівній магістралі поїзд зробив вимушену зупинку на перегоні ст.Лубни - ст.Солиницька (Полтавська обл.) о 7.50. О 8.40 потяг відремонтували, і він вирушив у дорогу. На кінцеву станцію "Hyindai" прибув о 12.16 (запізнення склало 1 годину 33 хвилини).

Як зазначили у швидкісний компанії, під час вимушеної зупинки не було перебоїв з освітленням, обігрівом салонів вагонів та роботою санвузлів. Температура в поїзді була нормальною. "Компанія приносить вибачення пасажирам за тимчасові труднощі", - повідомили залізничники.
 

Довідка "SQ". 25 травня 2012 р. між містами-господарями Євро-2012 (Київ, Донецьк, Львів і Харків) було відкрито рух швидкісних поїздів "Hyundai". У цей день з Центрального залізничного вокзалу Києва поїзд "Hyundai" був відправлений у перший свій рейс до Львова. До Харкова поїзд відправився у свій перший рейс 27 травня. Щодоби по маршруту Київ-Харків-Київ поїзда "Hyundai" здійснюють 4 рейси, Київ-Львів-Київ - 2 рейси, Київ-Донецьк-Київ - 6 рейсів, Київ-Дніпропетровськ-Київ - 4 рейси.

Нові поїзди часто ламаються. За два тижні в кінці 2012 р. сталося більше 10 різних поломок поїздів "Hyundai". "Укрзалізниця" і Українська залізнична швидкісна компанія пояснили їх поганими погодними умовами. "Труднощі в експлуатації поїздів "Hyundai" виникли у грудні через певні проблеми при проектуванні і виробництві", - йдеться в листі "Hyundai Corporation" (Корея), який компанія надіслала на адресу ДАЗТУ "Укрзалізниця". У листі наголошується, що всі недоліки, які заважають нормальній експлуатації поїздів на території України, повністю виявлені і вивчені. Розроблений і реалізується комплекс заходів з їх успішної ліквідації.