Близько 50 млн.грн. Харківський національний економічний університет (ХНЕУ) вклав у ремонт своїх гуртожитків за останні кілька років. Про це 28 січня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив журналістам ректор ХНЕУ Володимир Пономаренко. За його словами, останнім часом в усіх гуртожитках ХНЕУ замінені комунікації. Зокрема, змінена система каналізації, труби, які не змінювалися багато років і були як "цигарковий папір".

"Адже студент піде вступати до того ВНЗ, де, крім якісної підготовки, є ще й гідні умови проживання в гуртожитках", - зазначив В.Пономаренко.

За його словами, зараз гуртожитку ХНЕУ приведені до ладу. "У зв'язку із завершенням капітальних ремонтів ми можемо говорити про зниження вартості проживання в гуртожитках. Зокрема, планується, що в шести гуртожитках з семи вартість проживання здешевшає на 50-70 грн. І становитиме, скажімо, не 200 грн., а 130 -150 грн. на місяць", - підкреслив В.Пономаренко.

Довідка "SQ". Харківський національний економічний університет здійснює багатоступеневу підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців з 22 спеціальностей за напрямами: економіка і підприємництво, менеджмент, державне управління, комп'ютерні науки, видавничо-поліграфічна справа, туризм. До складу університету входить 7 факультетів, центр заочної та дистанційної освіти, 38 кафедр, вищі школи, міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації, спецради із захисту дисертацій, навчальні та науково-дослідні лабораторії, обчислювальний центр, наукова бібліотека, видавництво, спортивні комплекси. У виші навчається близько 14 тис. студентів, слухачів та аспірантів, з них на денному відділенні навчається 6,5 тис. студентів. Викладацький склад - 701 особа.