На перекрестке Шевченко и Героев Труда внедряется новая схема движенияРух транспорту на перехресті вулиць Шевченка, Героїв Праці та Сидора Ковпака з 3 січня буде організований за новою схемою. Про це 27 грудня повідомив журналістам директор Департаменту транспорту Харківської міськради Сергій Дульфан. За його словами, зазначене перехрестя - одне із найбільш складних і проблемних у місті, тому спільно з ДАІ була розроблена нова схема руху на цій ділянці.

Зокрема, як зазначив Дульфан, є крива, яка з'єднує вул. Героїв праці з вул. Шевченка (при русі вул. Шевченка в бік Салтівки), де раніше був односторонній рух. Сьогодні там реконструйована проїжджа частина, розширена дорога, і за новою схемою передбачається двосторонній рух. "Це буде найскладніша ділянка при введенні нової схеми, оскільки водіям потрібно буде звикнути до того, що рух з одностороннього стало двостороннім, адже багато хто їздить по пам'яті", - підкреслив Дульфан.

Згідно з новою схемою, при русі від вул. Шевченка до вул. Героїв Праці буде одна смуга руху, а у зворотний бік - дві. За словами Дульфана, щоб люди звикли до нової схеми, смуги тимчасово розмежовані пластиковими огорожами.

Також директор Департаменту транспорту зазначив, що при русі з вул. Героїв Праці одна смуга руху буде йти вліво, на вул. Шевченка, а другою, правою смугою, будуть користуватися ті, кому потрібно їхати вул. Сидора Ковпака, Саперною або Жилярді.

Дульфан підкреслив, що нова організація руху вводиться вранці 3 січня. "Весь світлофорний комплекс почне працювати в повному режимі. Водіям потрібно буде рухатися виключно за сигналами світлофора й уважно дивитися на знаки. За домовленістю з ДАІ з 3 до 10 січня на перехресті чергуватимуть екіпажі служби", - додав директор Департаменту транспорту.

Нагадаємо, що рішення змінити транспортну схему було пов'язане з тим, що в будні в районі вищевказаного перехрестя часто виникали автомобільні затори або аварії.