У Харківському обласному клінічному онкологічному центрі 26 грудня помер засуджений 1980 р.н., засуджений судом до трьох років позбавлення волі за отримання хабара. Про це повідомив офіційний сайт управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області. За власною інформацією "SQ", йдеться про колишнього першого заступника первомайського міського голови Сергія Кубрика.

Вирок Фрунзенського райсуду Харкова, який засудив його за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (отримання хабара в особливо великому розмірі або посадовою особою, яка займає відповідальне становище), ще не набув чинності. С.Кубрик був засуджений 23 листопада, а 17 грудня він був госпіталізований. За фактом смерті проводиться перевірка, яка має назвати причини події.

Довідка "SQ". Першого заступника міського голови Первомайського (Харківська обл.) С.Кубрика в липні затримали за підозрою в отриманні хабара в розмірі 15 тис.дол. За даними правоохоронців, він вимагав у місцевого підприємця гроші за "неініціювання перед органами місцевого самоврядування питань про прийняття рішень, які могли б перешкоджати підприємницькій діяльності вказаної особи". Фрунзенський районний суд Харкова засудив його до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном на два роки і з конфіскацією майна.