В Харькове на оптовом сельхозрынке на 40% снизилась цена на морковь, а также появился картофель по 1,5 грн./кгОптова ціна на моркву на 27 жовтня складає на оптовому майданчику "Центрального ринку" 2,8-3 грн./кг. (на 1 серпня становила 4,5 грн./кг). Про це повідомили "SQ" оптові торговці овочами. Мінімальний опт становить одну сітку (близько 30 кг).

За даними торговців, зараз кілограм цибулі на оптовому майданчику коштує 4,4 грн./кг (на 1 серпня - 5-5,5 грн./кг), картоплю - 3,7 - 4 грн./кг. Торговці стверджують, що продають картоплю, вирощену в Україну (наприклад, у Чернігівській обл.). Привозити картоплю з Білорусі дорого, оскільки її закупівельна вартість з доставкою до Харкова складе 6,5 грн./кг. На ринку з'явився навіть картопля по 1,5 грн./кг. "Вона така дешева тому, що була пошкоджена при збиранні і її потрібно швидко продати", - повідомили торговці.

На оптово-роздрібної майданчику Кінного ринку картопля, привезена з Полтавської області, коштує 4 грн./кг. Ціни на моркву вище, ніж на Центральному ринку, - 4,5-5 грн/кг., яблука, в основному з Харківської області, - 8,5-9 грн./кг. За словами торговців, ціни цього тижня трохи впали, але незабаром очікується традиційне зимове здорожчання. "Торгівлі зараз особливої немає, зараз ярмарок на площі, люди більше туди ходять", - заявили торговці.

На сільськогосподарському ярмарку на пл.Свободи ціна картоплі - від 3,6 грн./кг до 4 грн./кг (оптом - 1 сітка від 17 кг). Ціна на моркву - 3,5 грн./кг, яблука з різних районів регіону - 4-4,5 грн./кг.

Довідка "SQ". Сільськогосподарський ярмарок з продажу аграрної продукції, виробленої в Харківській області, проходить з 28 вересня на пл.Свободи в Харкові. За даними прес-служби Харківської облдержадміністрації (ХОДА), ціни на всі види товарів значно нижче ринкових завдяки тому, що з ланцюжка виробник - покупець виключений посередник.