В Харькове предприниматели и таксисты митингуют против принятия нового Налогового кодексаМітинг проти прийняття нового Податкового кодексу проходить 27 жовтня в Харкові, на пл.Свободи. Організаторами мітингу виступили Харківська міська організація Профспілки підприємців і Харківський клуб підприємців. Також акцію підтримала профспілка таксистів. У мітингу беруть участь близько 500 осіб. Вони тримають плакати: "Ні податковому терору!", "Геть уряд Азарова!", "Не позбавляйте нас роботи!".

За словами голови Харківської міської організації Профспілки підприємців Олександра Шармара, учасники акції вимагають скасування "антинародного й антиконституційного" Податкового кодексу, а також відставки Миколи Азарова з поста прем'єр-міністра України.

На початку акції протесту, коли мітингувальники вийшли на пл.Свободи, близько 70 машин таксі також виїхали на площу і сигналили в клаксони. Потім таксі розмістилися позаду учасників акції і почали мигтіти фарами.

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. Також парламентарії вирішили відправити проект кодексу до профільного комітету для підготовки до другого читання.

14 жовтня харківські підприємці провели мітинг на пл.Свободи, виступивши проти прийнятого в першому читанні проекту Податкового кодексу. "Редакція нового Податкового кодексу дозволяє підприємцю-"єдиноподатнику" мати річний прибутко 300 тис. грн. замість 500 тис.грн., як зараз. Але це не найстрашніше. Замість десяти осіб найманих робітників підприємцю буде дозволено мати двох. Якщо джерел прибутків у підприємця два і більше, сума в 300 тис.грн. ділиться пропорційно, що, природно, скорочує права підприємця розвивати свій бізнес, давати роботу іншим громадянам України. Це пряме порушення ст.22 Конституції України", - зазначив виконавчий секретар Харківської міської організації профспілки підприємців Сергій Фатєєв.