Усі роботи з ремонту і реконструкції харківської окружної дороги будуть завершені 1-3 листопада. Про це 27 жовтня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, були об'єктивні причини, через які термін здачі роботи довелося перенести на 5-6 днів. "Можна було відкрити дорогу перед виборами, але я дав шляховикам можливість без поспіху і суєти завершити роботу. Крім того, харківська влада отримала можливість заасфальтувати додатково ще 8 км дороги", - зазначив М.Добкін.

Також губернатор підкреслив, що в 2011 р. почнуться роботи над освітленням кільцевої дороги навколо Харкова. "Ми хочемо, щоб світло було по всій протяжності дороги, щоб це була сучасна європейська магістраль, їздити по якій зручно і безпечно", - додав М.Добкін.

За його словами, в ремонті окружної дороги задіяні оборотні кошти тих компаній, які беруть участь у реконструкції цієї дороги. "Думаю, що до середини листопада всі розрахунки за виконану роботу після підписання актів будуть завершені", - підкреслив губернатор.

Довідка "SQ". Як повідомив 17 вересня директор ДП "Харківський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" Василь Кашкаров, харківський облавтодор узяв кредит у розмірі більше 50 млн.грн. На будівництво окружної дороги. За його словами, кредит було взято в декількох київських банках. Як зазначив генеральний директор ЗАТ "Трест Дніпродорбуд" Володимир Губарєв, гроші, узяті в кредит, необхідні для купівлі матеріалів та оплати витрат на їх транспортування.

Для ремонту всієї дороги необхідно близько 500 млн.грн. У 2010 р. з держбюджету на ремонт дороги має бути виділено 350 млн.грн.

Харківська окружна дорога включена до переліку об'єктів, які будуть відремонтовані до Євро-2012. Основні субпідрядні організації - "Альтком" (Донецьк), трест "Дніпродорбуд" та ВАТ "ШРБУ-33" (Харківська обл.). Під час капремонту дороги буде укладено 250 тис.т асфальтобетону. Нижній шар проїжджої частини дороги виконаний з бетону, верхній - з щебенево-мастичного асфальтобетону. При ремонті дороги використовується асфальтобетон виробництва асфальтозаводов Харкова та Дергачівського району Харківської обл. Для ремонту всієї дороги необхідно 500 млн.грн.