Співробітнику куп'янської школи, який минулого тижня був затриманий за підозрою в розбещенні неповнолітніх, призначена психіатрична експертиза. Вона повинна пройти протягом місяця. Зараз співробітники міліції збирають дані, що характеризують особу затриманого, і проводять інші слідчі дії. Про це розповів "SQ" начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зиновій Галаван.

За його словами, сьогодні буде вирішене питання про взяття чоловіка під варту. "Сподіваюся, ця людина постане перед судом", - підкреслив З.Галаван. Він зазначив, що судові засідання у цій справі будуть проходити в закритому режимі.

Довідка "SQ". Співробітники міліції 20 вересня затримали вчителя однієї зі шкіл Куп'янська (Харківська обл.), який підозрюється в розбещенні неповнолітніх. З моменту затримання підозрюваний знаходився в Дергачівському ІТТ. У п'ятницю, 23 вересня, перебуваючи в ІТТ, він двічі намагався вбити собі в голову металевий шуруп, використовуючи для цього Біблію, проте його врятували і доправили до лікарні. 23 вересня термін його затримання був продовжений до 10 діб.

Попередньо встановлено, що підозрюваний протягом останніх півтора років у себе вдома вступав у неприродний статевий зв'язок із неповнолітніми хлопчиками. Приблизна кількість потерпілих - близько 15 осіб. Під час інтимних відносин підозрюваний фотографував учнів і примушував їх займатися сексом один з одним, знімаючи і це.

За даним фактом слідче управління Головного управління МВС України в Харківській області порушило кримінальну справу за ч.1 ст. 153 Кримінального кодексу України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом; карається позбавленням волі терміном до п'яти років).