А. Фельдман просит Генпрокуратуру закрыть "МММ-2011"Народний депутат - харків'янин Олександр Фельдман звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням провести перевірку законності діяльності фінансової піраміди - "МММ-2011" на території України. Про це 27 вересня повідомили "SQ" у прес-службі О.Фельдмана.

За словами О.Фельдмана, "відсутність державної реєстрації, офіційного статусу фінансової організації, а також ліцензії на надання фінансових послуг є достатніми підставами для припинення роботи цього "підприємства" в Україні". Народний депутат також просить Генпрокуратуру внести подання операторам телекомунікацій про обмеження доступу абонентів до інтернет-ресурсу "МММ-2011".

За словами О.Фельдмана, діяльність "МММ-2011" в Україні відкрила цілу низку суттєвих прогалин у національному законодавстві про рекламу, про телекомунікації, про фінансові послуги, якими користуються організатори всіляких віртуальних азартних ігор. "Найближчим часом я підготую відповідний законопроект", - заявив О.Фельдман.

Як раніше повідомляли ЗМІ, близько 500 тисяч українців уже стали учасниками нової фінансової піраміди Сергія Мавроді "МММ-2011". Вона обіцяє вкладникам прибуток у 20% на місяць, а пенсіонерам - 30%.

Довідка "SQ". Соціальна фінансова мережа "Глобальна каса взаємодопомоги "МММ -2011" - проект Сергія Мавроді (в 1990-і роки він заснував фінансову піраміду "МММ". У результаті розвалу "МММ"постраждало 10-15 млн. вкладників, С.Мавроді був засуджений). Мережа почала працювати в січні 2011 р. За словами представників організації, у неї вже близько 1,5 млн. вкладників.