Сьогодні, 27 вересня, в Харкові почне роботу "Мобільне телебачення". На пл. Свободи встановлять екран, на якому будуть показувати свіжі випуски новин Агентства телебачення "Новини" (АТН). Організатори акції - Фонд громадянських ініціатив Арсена Авакова та ініціативно-правозахисна група "Прорвемося!".

Як повідомив "SQ" представник групи "Прорвемося!" Сергій Четвериков, після показу новин будуть демонструватися передача Андрія Войцеховського "Я проти!" і фільм "За що судять Юлю?". Покази планується проводити в різних районах Харкова.

Як повідомив гендиректор АТН Олег Юхт, сьогодні у нього повинна відбутися зустріч із послом США в Україні Джоном Теффтом, причому її ініціатором виступив сам посол. Зустріч буде присвячена ситуації зі зникненням АТН з ефіру.

Відповідаючи на питання "SQ", О.Юхт зазначив, що в жовтні відбудеться перше засідання Харківського окружного адміністративного суду за позовом АТН до міської СЕС. "Також ми очікуємо результатів перевірки Міністерства охорони здоров'я України, висновків прокурора і реакції центральних органів влади на наші звернення", - зазначив О.Юхт.

Довідка "SQ". 13 вересня колектив АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватив міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять в інтернеті та на радіо "Нова хвиля".

Як повідомив раніше О.Юхт, його компанія подала до суду на міську СЕС, оскільки та через відсутність санітарного паспорта винесла постанову про припинення роботи радіорелейної станції телекомпанії. АТН отримала цей документ у Центральній санепідстанції Міністерства охорони здоров'я України, про що повідомила головного санлікаря Харкова Ірину Зубкову. Однак постанова про заборону роботи радіорелейної станції як і раніше не скасована.

19 вересня співробітники АТН провели акцію протесту біля будівлі Харківської міськради з вимогою повернути новини в ефір.

22 вересня президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів і Генеральної прокуратури України з'ясувати ситуацію з телеканалом "АТН".