Кабельний оператор "Тriolan" обіцяє, що телеканал "Simon" знову з'явиться в його мережі найближчого місяця. Про це 27 серпня на засіданні комісії Харківської облради з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації заявив президент ТМ "Тriolan" Роман Сальников.

За його словами, причини, з яких вимкнувся сигнал телеканалу, досі не зрозумілі. "Один із представників нашої технічної служби вліз у систему мовлення і відімкнув канал, - заявив Сальников. - Телеканал повинен бути ввімкнений нашими зусиллями найближчим часом, але поки що у нас немає технічної можливості це здійснити", - додав він.

"Я буду здаватися довірливим дурником і вважати, що там (у "Тріолані" - "SQ") технічні проблеми. Хоча насправді я здогадуюсь, хто вимкнув, як вимкнув і чиєї команди вони чекають", - заявив власник телеканалу, депутат облради Олександр Давтян (фракція партії "Фронт змін").

Він підкреслив, що якщо "Тriolan" не ввімкне "Simon" в обіцяні терміни, то керівництво каналу звертатиметься до суду, Європарламенту і різні організації - наприклад, в "Репортери без кордонів". "Є дуже багато важелів впливу на ситуацію. Ми їх ще не задіяли", - заявив Давтян. Крім того, "Simon" закликатиме глядачів, які підписали договір з "Тriolan" і тепер не можуть дивитися канал, звертатися до суду.

Депутатська комісія на сьогоднішньому засіданні вирішила направити звернення в Антимонопольний комітет України, Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, обласні прокуратуру та інспекцію з питань захисту прав споживачів для вживання необхідних заходів щодо дотримання компанією "Тriolan" законодавства. Телеканал "Simon" входить в універсальну програмну послугу, і "Тriolan" зобов'язаний його віщати.

Довідка "SQ". Канал "Simon" 20 липня пропав з кабельної мережі "Тriolan". Керівництво компанії пояснило це технічною проблемою. "Поки ми ще не знаємо, що саме там відбулося, яке обладнання вийшло з ладу. Це непроста проблема", - заявив 24 липня директор з інновацій "Тriolan" Вадим Сидоренко.

Зараз "Simon" веде ефірне мовлення, також канал є в мережі кабельного оператора "Воля".

"Simon" транслює деякі програми каналу "ТВі", який 20 липня теж пропав з кабельної мережі "Тriolan".