Вартість путівок до дитячих оздоровчих таборів Харківської області цього року коливається від півтора до трьох з лишком тисяч гривень. Про це 27 червня в ефірі радіо "Слобожанщина" розповіла заступник начальника Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова. За її словами, вартість путівки встановлює керівництво табору, але обладміністрація перевіряє, чи не була вона завищена. Крім того, таборах надається низка пільг, наприклад, на оренду землі, щоб не допустити таким чином здорожчання путівок.

"До вартості путівки входять харчування, медобслуговування, страхування, культурна програма, зарплата співробітникам, плата за послуги. Наприклад, у таборі "Орлятко" Борівського району вартість одного дня відпочинку становить 73 грн., повна вартість путівки - 1 тис. 538 грн." , - зазначила Л.Козлова. За її словами, цього року з обласного бюджету було виділено 5 млн. 800 тис. грн. на купівлю путівок для дітей соціально незахищених категорій.

Окрім того, купити путівку до табору можна через Фонд соціального страхування. Така можливість є у будь-якої людини, як працює, якщо вона застрахована і з її зарплати йдуть відрахування до фонду. Компенсація при купівлі путівки складе близько 800 грн. "Для цього необхідно звернутися із заявою до керівника підприємства. Це можна зробити і зараз. Договори з підприємствами ми уклали ще в травні", - підкреслила Л.Козлова.

Довідка "SQ". Як повідомив у вересні 2011 р. заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, у 2011 р. середня вартість путівки до дитячих оздоровчих таборів області становила 2 тис. 240 грн. Найдешевші путівки були до таборів Чугуївського району - 1 тис. 470 грн.

У 2012 р. у Харківській області працює 851 заклад для дитячого оздоровлення та відпочинку, з них 798 пришкільних таборів, 32 стаціонарних табори, 19 таборів праці та відпочинку та 2 наметових табори. У Харківській області, за даними ГУ у справах сім'ї, молоді та спорту, 212 тис. дітей шкільного віку, 80% яких зможуть відпочити в дитячих таборах усіх видів цього року.