Ініціативна група звільнених 31 січня 2012 р. працівників ХКП "Міськелектротранс" планує у другій декаді травня поїхати до Києва для зустрічі з депутатами Верховної Ради. Про це йдеться в листі ініціативної групи на ім'я першого заступника харківського міського голови Олександра Кривцова. Як зазначено в листі, яким володіє "SQ", звільнені в ході реорганізації "Міськелектротрансу" працівники стурбовані тим, що їм не виплатили заборгованість із зарплати.

Зокрема, завтра ініціативна група планує зустрітися з народним депутатом (фракція НУ-НС) Юрієм Кармазіним, який уже прибув до Харкова, а після травневих свят - вирушити до Києва для зустрічі з лідером фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександром Єфремовим. У листі наголошується, що ініціативна група також записалася на прийом до харківського міського голови Геннадія Кернеса, голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і готує листа до Адміністрації президента України.

Як зазначає ініціативна група, люди обурені діями директора Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергія Дульфана. 22 лютого позачергова сесія міськради виділила 2 млн.грн. на погашення заборгованості із зарплати на "Міськелектротрансі". Проте в результаті була виплачена зарплата за лютий і березень працівникам нової структури - "Міськелектротранссервіс", "а співробітникам ХКП "Міськелектротранс" з боргу із зарплати за листопад, грудень 2011 р., січень 2012 р., а також лютневої допомоги за звільненням не виплачено ні копійки".

Як уточнили "SQ" в ініціативній групі, за їхніми даними, ХКП "Міськелектротранс" ще не ліквідоване повністю, і їм, як і раніше, керує Сергій Почепецький. Однак відповідальність за невиплату зарплати несе С.Дульфан, який заявив, що його головне завдання - забезпечення роботи діючих підприємств.

Довідка "SQ". Прокуратура Комінтернівського району Харкова проводить перевірку законності звільнення колишніх працівників ХКП "Міськелектротранс" та невиплати їм заробітної плати. Перевірка проводиться прокуратурою спільно з Територіальною державною інспекцією з праці в Харківській області. Також прокуратура направила листа міському голові Геннадію Кернесу з вимогою ліквідувати заборгованість із заробітної плати на підприємстві.

Перевірка була ініційована після пікету працівників і колишніх працівників підприємства, що пройшов 25 квітня. Вони пікетували міськраду, домагаючись погашення заборгованостей. Працівники прокуратури Харкова зустрілися з учасниками акції. Як заявив на проведеній того дня сесії Г.Кернес, на підприємстві немає заборгованості із зарплати, є заборгованість з виплати відпускних та страхових внесків.