Два мітинги проходять на пл.Свободи в Харкові

Представники Блоку Юлії Тимошенко та Української народної партії 27 квітня проводять мітинг на пл.Свободи біля будівлі Харківської облдержадміністрації. Як передав кореспондент "SQ", вони протестують проти угоди про перебування в Криму Чорноморського флоту Росії, підписаного президентом Росії Дмитром Медведєвим і президентом України Віктором Януковичем 21 квітня в Харкові. За словами організаторів акції протесту, в ній беруть участь близько 200 осіб. Вони тримають прапори БЮТ і УНП, і плакати: "Харківський договір - ганьба для України", "Засудіті злочин промосковськіх діверсантів".

Також на пл.Свободи проходить мітинг представників Партії регіонів. У ньому беруть участь близько 1,5 тис. чоловік. Вони тримають прапори ПР і плакати на підтримку домовленостей президентів Росії і України. Крім того, один з мітингувальників з фотографією Юлії Тимошенко на обличчі тримає плакат "А Баба Яга проти!".

Довідка "SQ". 21 квітня в Харкові президент Росії Дмитро Медведєв і В. Янукович підписали угоду про продовження перебування ЧФ Росії в Криму. Д. Медведєв повідомив, що угода припускає продовження перебування ЧФ РФ в Україні на 25 років з правом продовження ще на п'ять років, якщо хтось зі сторін виявить таке бажання.