Железная дорога снимает с маршрутов поезда "Hyundai"Швидкісні потяги "Hyundai" в напрямку Харків-Київ планують замінити на склади такого ж класу, але вітчизняного виробництва. Про це повідомили "SQ" у прес-службі Південної залізниці. Графік руху потягів залишиться колишнім.

За даними прес-служби, "Hyundai" замінять вагонами виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, а також  складом, який нещодавно вийшов з капітального ремонту (теж вітчизняного виробництва, але не Крюківського заводу).

"Головна відмінність нової схеми руху в тому, що потяги "Hyundai" рухаються самі, а нові склади будуть тягнути локомотиви. У ПЗ достатня кількість локомотивів (у тому числі подвійного живлення), які забезпечать рух. А швидкість потягів, заявлена ​​для "Hyundai" , буде досягатися за рахунок модернізації шляхів, проведеної в період підготовки до Євро-2012", - відзначили в прес-службі.

За даними Південної залізниці, точної дати введення нових потягів поки немає, як немає і дати повернення до використання іноземних поїздів. "Hyundai" пустять у графік, коли повністю налагодять їх роботу", - відзначили в прес-службі.

Як зазначили в ДАЗТУ "Укрзалізниця", потрібно звернути увагу не те, що про зняття з рейсів електричок "Hyundai Rotem" не йдеться: йдеться про тимчасову заміну на окремих ділянках корейських потягів на інші. При цьому пасажирам будуть компенсувати вартість проїзду. Зокрема, сьогодні на напрямку Київ-Харків обидва склади "Hyundai" були замінені іншими поїздами. Як тільки корейські фахівці відремонтують "Hyundai", які знаходяться на гарантійному обслуговуванні, вони знову будуть використовуватися.

За даними "Укрзалізниці", сьогодні, 26 грудня, з 16 рейсів, які здійснюють електропотяги виробництва "Hyundai Rotem", на 7 рейсах відбулася заміна рухомого складу, 9 рейсів виконується електропоїздами виробництва "Hyundai Rotem". Затримок і відставання у графіку руху поїздів "Hyundai Rotem" немає. "Команда корейських фахівців терміново усуває виявлені при експлуатації недоліки, і вже найближчим часом всі рейси "Українських експресів" будуть здійснюватися електропоїздами виробництва "Hyundai Rotem". Інформуємо, що всі пасажири будуть доставлені до місць призначення. У разі заміни класу поїзда різниця вартості проїзду буде компенсована пасажирам", - повідомили в адміністрації залізничного транспорту.

Довідка "SQ". 25 травня 2012 р. між містами-господарями Євро-2012 (Київ, Донецьк, Львів і Харків) був відкритий рух швидкісних потягів "Hyundai". У цей день з Центрального залізничного вокзалу Києва поїзд "Hyundai" вирушив у перший свій рейс до Львова. До Харкова потяг вирушив у свій перший рейс 27 травня.

Нові потяги часто ламаються. За останні два тижні сталося понад 10 різних поломок поїздів "Hyundai". "Укрзалізниця" й Українська залізнична швидкісна компанія пояснюють їх поганими погодними умовами.

Компанія "Hyundai" вибачилася перед українськими пасажирами за заподіяні незручності при користуванні швидкісними електропоїздами власного виробництва і пообіцяла виправити ситуацію.