Для перевозки собак в поезде теперь нужно выкупать все места купеВ Україні змінюються правила проїзду в залізничному транспорті. Як повідомили "SQ" у державній адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниці", відповідний наказ Міністерства інфраструктури Україні набуває чинності з 30 грудня 2011 р.

У наказі, зокрема, прописаний порядок перевезення собак у купе пасажирських, швидких, швидкісних поїздів і в регіональних поїздах. У купе пасажирського чи швидкого поїзда пасажир може перевозити собаку лише за умови викупу всіх місць купе. Великі собаки (вище 45 см, не більше однієї тварини) повинні перевозитися в намордниках на ланцюжках, невеликі собаки - в ящиках, корзинах, клітках (не більше двох тварин).

У вагонах купе з місцями для сидіння інших категорій поїздів (швидкісних, високошвидкісних) перевозити собак дозволяється на тих же умовах, якщо місця є відокремленими. У регіональних поїздах великих собак можна перевозити тільки в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супроводжуючого, а невеликих собак дозволяється розміщувати під місцями для сидіння в ящиках, корзинах, клітках (не більше двох тварин).

Інших дрібних кімнатних тварин і декоративних птахів можна перевозити у всіх типах вагонів. Вони повинні знаходитися в ящиках, корзинах, клітках (не більше одного місця ручної поклажі) і вільно розміщуватися на місцях, відведених для ручної поклажі. Крім того, на собак, дрібних кімнатних тварин і кімнатних декоративних птахів у власників повинні бути ветеринарні документи, оформлені належним чином.