Междугородные автобусы, идущие в направлении Донбасса, в следующем году будут отправляться от "Пролетарской"Автобусні маршрути луганського, донецького й ізюмського напрямків, які зараз обслуговуються харківською автостанцією № 1 (пр.Гагаріна, 22), вирушатимуть з автостанції № 6 (станція метро "Пролетарська"). Про це 26 листопада повідомив "SQ" заступник директора АТ "Харківське підприємство автобусних станцій" Олег Болдирєв. За його словами, таке рішення ухвалене у зв'язку з тим, що автобуси цих маршрутів їдуть територією Харкова близько 12 км, витрачаючи на це 30-40 хвилин. Після прибуття на автостанцію № 6 пасажири приміських і міжміських маршрутів зможуть відразу пересісти на міський транспорт.

Як зазначив Болдирєв, для обслуговування нових маршрутів на автостанції № 6 розпочато реконструкцію, яка триватиме приблизно до восени 2013 р. Уже встановлено огорожу автостанції, повним ходом йде добудова будівлі автовокзалу. Вокзал буде двоповерховим, більш просторим і сучасним. Його обладнають камерою схову, збільшать кількість кас, у його складі з'являться кафе і перукарня, зал підвищеної комфортності. Територію вокзалу оснастять системою відеоспостереження й охороною. Крім цього, на станції добудують ще шість пасажирських платформ.

Довідка "SQ". Автостанція № 6 обслуговує 26 міжнародних, міжміських і приміських маршрутів Куп'янського, Великобурлуцького та Чугуївського напрямків, здійснюючи в середньому 300 відправлень і обслуговуючи 5 тис. пасажирів на день.

Поблизу ст.метро "Пролетарська" проводиться комплексна реконструкція території. Планується відреставрувати входи до метро, ​​створити підходи до нових торговельних комплексів, побудувати пасажирський транспортний термінал.