У міжнародному аеропорту "Харків" сьогодні, 26 вересня, після реконструкції відкрили старий аеровокзал, який тепер буде виконувати функції VIP-терміналу. В урочистому відкритті терміналу взяли участь президент UEFA (УЄФА) Мішель Платіні, генеральний секретар UEFA Джанні Інфантіно, виконавчий директор "UEFA Events SA" Девід Тейлор, операційний директор "UEFA Events SA" Мартін Каллен, комісар UEFA щодо Євро-2012 Жак Ламбер, директор Місцевого організаційного комітету "Євро-2012. Україна" Маркіян Лубківський, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, харківський міський голова Геннадій Кернес.

Як повідомив журналістам інвестор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський, з завтрашнього дня VIP-термінал почне приймати пасажирів. "Завтра через цей термінал пройде офіційна американська делегація на чолі з послом США в Україні Джоном Теффтом", - зазначив О.Ярославський.

За його словами, в реконструкцію терміналу було вкладено більше 10 млн.дол., архітектурний стиль терміналу витриманий у радянському стилі (50-і рр. XX ст.).

 

Довідка "SQ". Старий термінал аеропорту, побудований у 50-х роках минулого століття, матиме пропускну спроможність до 250 осіб на годину. Під час проведення Євро-2012 старий термінал буде служити для прийому команд-учасниць, а також представників "сім'ї УЄФА". По закінченню футбольної першості він буде використаний як термінал для VIP-персон.

Як раніше відзначив голова правління групи компаній "DCH" Олександр Ярославський, відреставрований старий термінал буде "ексклюзивним комплексом, який об'єднає в собі сучасну епоху й епоху сталінізму. Ми зробимо цей термінал у старому стилі: тут будуть подавати горілочку в гранованих склянках і малосольні огірочки" .

Президент УЄФА М.Платіні 26 вересня з робочим візитом прибув в Україну. У кожному приймаючому місті делегація УЄФА інспектує основні об'єкти Євро-2012. 27 вересня М.Платіні відвідає Київ. Після цього під його головуванням пройде Наглядова рада з підготовки України до Євро-2012. Очікується, що делегацію УЄФА прийме президент України Віктор Янукович.