Скасування реєстрації первинної профспілкової організації ХКП "Міськелектротранс" всеукраїнської профспілки "Захист справедливості" - це перше подібне рішення в Харкові з початку роботи управління юстиції. Про це у відповіді на інформаційний запит повідомили "SQ" в управлінні юстиції Харкова. У відповіді сказано, що рішення про скасування реєстрації профспілки було прийнято після перевірки управління юстиції. Разом із тим, в управлінні не вказали, які саме результати перевірки сталии причиною скасування реєстрації профспілки.

Як заявляв раніше голова профспілки Андрій Ільгов, рішення про скасування реєстрації профспілки може прийняти тільки суд.


 

Довідка "SQ". Міське управління юстиції 29 липня скасувало реєстрацію первинної профспілкової організації ХКП "Міськелектротранс" всеукраїнської професійної спілки "Захист справедливості". Це сталося на наступний день після того, як на території "Міськелектротрансу" стався конфлікт між представниками профспілки і керівництвом підприємства.

За інформацією керівництва КП "Міськелектротранс", вони "увірвалися в приймальню керівника підприємства і зірвали технічну нараду адміністрації". За словами А.Ільгова, він разом із трьома уповноваженими представниками профспілки намагався передати в управління "Міськелектротрансу" звернення до керівника підприємства з пропозицією забезпечити безперешкодний прохід на територію підприємства уповноважених представників профспілки. За словами А.Ільгова, до профспілки всього входить близько 340 співробітників "Міськелектротрансу", але жоден із уповноважених представників профспілки (і сам А.Ільгов) не є працівниками підприємства.

 

Як заявив заступник директора Юридичного департаменту Харківської міськради В'ячеслав Басараб, "те, що відбулося, більше нагадувало звичайне хуліганство. Важко уявити роботу профспілки, яка ведеться таким ось способом. До речі, ця профспілка була зареєстрована 27 липня, а вже 28 липня сталася ця акція, що говорить про якийсь задум".