Новый автовокзал для пригородных автобусов обустроен на Холодной ГореНова станція для кількох приміських маршрутів з'явилася в Харкові на Холодній Горі. Про це 25 серпня повідомили "SQ" у компанії-автоперевізників "Авто-ОВІ" (Харків), автобуси  якої зупиняються на цій станції. Станція відкрита на вул.Комсомольське шосе. Раніше маршрути обслуговувалися на вокзалі біля ст.метро "Холодна Гора", а після початку будівництва терміналу станцію за пропозицією місцевої влади перенесли на нове місце, де вона працює і зараз.

 

Як повідомили в "Авто-ОВІ", компанія обслуговує на новій станції свої маршрути № 611, 604 та 607. На вокзалі обслуговуються також маршрути компаній "Фрегат", АТП-16323 та "Ситал". "Зараз вирішується питання, де саме будуть зупинки для маршрутів, які працювали біля станції метро" Холодна гора "до реконструкції", - відзначили в "Авто-ОВІ".

У ТОВ "Фрегат" повідомили, що їм невідомо, чому після закінчення будівництва терміналу автобусну станцію не повернули на колишнє місце.

Довідка "SQ". Пересадочний термінал між станцією харківського метро "Холодна Гора" й автобусними зупинками, що знаходяться біля станції, відкрився 20 серпня, почав приймати пасажирів з 6 ранку 21 серпня 2010 р.Довжина пересадочного терміналу 124 м, ширина - 6,5 м, кількість посадкових платформ - 12. Пересадочний вузол представляє собою критий павільйон з металоконструкцій, огороджений антивандальної сіткою. Посадка і висадка пасажирів здійснюється на платформах (висота відповідає першого ступеня автобуси). Це перший у місті пасажирський термінал такого типу. У перспективі аналогічні споруди планується побудувати на ст.метро "Героїв Праці" (біля кінотеатру "Познань"), біля ст.метро "Метробудівників ім.Ващенка" і "Спортивна", на автостанції біля ст.метро "Пролетарська", а також у центрі Харкова - біля ст.метро "Радянська".