На території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького 20 і 21 червня були незаконно вирубані 200 дерев на ділянці площею 10 тис. кв. м. Про це 26 червня повідомила "SQ" прес-секретар прокурора Харкова Юлія Скічко.

За інформацією прокуратури, директор парку та ще троє громадян звернулися до Дзержинського райвідділу міліції із заявами про незаконну вирубку дерев. Фахівці Державної екологічної інспекції в Харківській області оцінили збитки від вирубки дерев в 300 тис. грн. Прокуратура Харкова 26 червня порушила кримінальну справу за фактом умисного знищення чужого майна у великих розмірах (ч. 1. ст. 194 Кримінального кодексу України).

"Знищено 200 дерев, які є власністю територіальної громади, знаходяться в межах міста. Прокуратура в найкоротші терміни дала принципову оцінку цієї події", - заявив прокурор Харкова Євген Попович.

Довідка "SQ". Харківська громадська організація "Зелений фронт" раніше подала заяву до Дзержинського райвідділу міліції з приводу вирубки дерев у районі парку ім.Горького. За словами активіста організації Сергія Чадромцева, площа вирубки досягла розмірів футбольного поля. Зносять не вибірково сухостій або інші окремі дерева - вирубується все підряд. Майданчик, на якому вирубують дерева, знаходиться за тенісними кортами.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв раніше, що в районі кінотеатру "Парк" зносяться дерева для будівництва там футбольних полів. Усього, за його словами, в парку Горького буде побудовано чотири футбольних поля.