В аэропорту "Харьков" ввели повышенные меры безопасности (дополнено)Підвищені заходи безпеки введені в Міжнародному аеропорту "Харків" у зв'язку з терактами в аеропорту "Домодєдово" (Москва, Росія). Про це 26 січня повідомили "SQ" у групі компаній "DCH", яка побудувала в аеропорту пасажирський термінал. Заходи безпеки введені Державіаадміністрацією і в інших аеропортах України.

За даними "DCH", в аеропорту "Харків" виконується комплекс додаткових заходів з підвищення безпеки пасажирів, повітряних суден, об'єктів аеропорту. Ці дії запроваджені аеропортом спільно з правоохоронними органами.

Як зазначив заступник гендиректора з авіаційної безпеки ТОВ "Нью Системс АМ" (входить до структури групи "DCH") Сергій Макоцеба, в аеропорту "Харків" посилене патрулювання аеровокзалів, посилена охорона повітряних суден та радіонавігаційних об'єктів аеропорту, обмежений доступ сторонніх до аеровокзалів, проводиться перевірка документів, що підтверджують особу відвідувачів аеровокзалів, посилена інтенсивність контролю безпеки пасажирів, членів екіпажів, їх ручної поклажі, багажу, а також вантажів, що відправляються з аеропорту.

Як повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, зараз у Харкові вивчають теракт, здійснений у "Домодєдово". "У Харківському регіоні посилено роботу прикордонної служби, підрозділів внутрішніх військ та міліції. Залучаються собаки, які здатні виявити можливі небезпечні предмети або зброю на входах до аеропортві, вокзалів та інших об'єктів, де є великі скупчення людей", - зазначив В.Хома. За його словами, на вулицях міста посилено режим патрулювання, збільшено склад співробітників ППС. "В основному патрулюються об'єкти, де зосереджена велика кількість людей", - додав віце-губернатор.

Також, за словами В.Хоми, зараз розробляється програма "Безпечне місто". "Коли президент України затвердить Положення про міжвідомчий штаб із безпеки та правопорядку з підготовки до Євро-2012, у Харкові буде створено регіональний міжвідомчий штаб. Окрім того, у Харкові та області періодично проходять тренування та навчання різних підрозділів. Також запланована ціла низка антитерористичних заходів, у яких братимуть участь усі підрозділи і силові структури", - підкреслив В.Хома.

Довідка "SQ". 24 січня о 15.30 в аеропорту "Домодєдово" в залі прильотів міжнародних рейсів стався вибух. Під час вибуху загинули 35 людей, постраждали близько 130. За попередніми даними, бомбу потужністю до 5 кг у тротиловому еквіваленті, начинену металевими вражаючими елементами, підірвав терорист-смертник.