В парке Горького могут появиться еще одни "американские горки"У Центральному парку культури і відпочинку ім.Горького можуть з'явитися ще одні "Американські гірки". Про це повідомив "SQ" куратор реконструкції парку Андрій Шаптала. За його словами, нові гірки навряд чи будуть побудовані наступного року, але в перспективі таке будівництво розглядається. При цьому нові гірки будуть більш екстремальними, ніж існуючі.

"Парк, безумовно, має оновлюватися і розширюватися. Тож у планах - будівництво нових об'єктів, атракціонів. Ви ж самі покатаєтеся три рази на гірках, і вже захочеться чогось іншого. Крім того, оновлювати парк потрібно і для залучення туристів", - зазначив Шаптала.

Також він повідомив, що екстремальна і дитяча зони парку є найпопулярнішими. Найбільш відвідувані атракціони - "Колесо огляду", "Американські гірки" і "Зліт". Щодня колесо огляду відвідують до 3 тис. осіб. Практично стільки ж охочих покататися на "Американських гірках". Будинок жахів у вихідний день відвідує близько тисячі осіб, у будні - трохи менше. У цього атракціону невелика пропускна здатність. В дитячій зоні популярними залишаються "Французька карусель" і "Слоники".

Шаптала також зазначив, що в перший тиждень роботи парку на атракціонах прокотилося майже 100 тис. осіб. За його словами, у вересні популярність парку не спала, щодня його відвідує декілька тисяч людей. Він також додав, що реконструкція парку триває. Незабаром відкриють ролердром та зону "Озеро", де розташовані зони безкоштовного "Wi-Fi".

Довідка "SQ". Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького 23 серпня був урочисто відкритий після реконструкції. На території парку працюють тематичні майданчики і 36 нових атракціонів, вироблених у Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - Американські гірки, найбільше в Україні Колесо огляду (висота - 55 м), Будинок жахів, а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, роллердром, ретро-зона, ставок з човнами, автодром, альтанки для любителів доміно, контактний зоопарк та інші об'єкти. У парку також встановили декоративні конструкції: "Канада", "Англія", "Єгипет", "Майя", "Вхідна група", "Дикий Захід". У французькій зоні встановлена ​​французьку карусель, поруч - кафе.

Вартість дитячого квитка на атракціони в парку Горького складає 15 грн. Квиток для дорослого на атракціони коштує від 25 до 35 грн. Парк Горького працює щодня з 10.00 до 23.00.