Канал "UBR" відмовився від частот у регіональних мультиплексах, які виграв за результатами конкурсу, проведеного Національною радою з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомила прес-служба телеканалу, поінформував сайт "Телекритика". Канал UBR в особі ТОВ "ЄС Продакшен груп" переміг у Харкові, а також ще в 10 обласних центрах країни.

В "UBR" зазначили, що підставою для перемоги в конкурсі на мовлення в регіональних мультиплексах стали такі критерії каналу, як "24-годинне ефірне мовлення, 95% продукції власного виробництва, штат у 250 осіб, більше 20 корпунктів в областях Україні". Рішення про відмову від частот мовник прийняв, щоб не шкодити своєму іміджу, оскільки навколо результатів конкурсу "штучно" створюються конфліктні ситуації, "які використовуються деякими учасниками ринку для несумлінної конкуренції".


 

Довідка "SQ". 17 серпня 2011 відбулася друга частина конкурсу на отримання ліцензій на мовлення на цифрових частотах  із регіональним покриттям. Всі обласні державні телерадіокомпанії отримали право мовити на цифрових частотах. В цілому перевага віддавалася претендентам, які змогли переконати членів Національної ради в тому, що вони фінансово спроможні повноцінно вести мовлення в цифровому ефірі 24 години на добу.

У Харківській області був проведений конкурс на мовлення у Великому Бурлуку, Ізюмі, Краснограді, Куп'янську, Лозовій, Первомайському і в Харкові, а також у прилеглих до цих населених пунктах районів. У Первомайському переможець не визначився. Харківська обласна державна телерадіокомпанія (ХОДТРК) і ТОВ "Новий формат ТВ" (Київ) отримали право мовлення в останніх шести регіонах. Крім того, в Лозовій переможцем стала телерадіокомпанія "Вектор", а в Харкові - ПАТ "Регіональна телекомпанія" Тоніс-Центр "(Харків) і ТОВ "ЄС Продакшен груп".

На конкурс на мовлення в Харкові подавали документи ТРК "Регіон", "Право-А/ТВК", "Тоніс-Центр", ТОВ "Симон", "Фора", "Фаворит-ТВ", ТК "АТН", ТК "Епсілон - ТВ ", ТК "S-TET", ХГОТРК і київські компанії "Гравіс", телеканал"Заграва", ТОВ "Новий формат" і ТОВ "ЄС Продакшн груп".