Організація "Патріот України" здійснить низку  всеукраїнських акцій протесту проти дій Служби безпеки України стосовно організації. Перша акція пройде завтра, 26 серпня о 16.00 біля будівлі СБУ в Харкові, а також у більшості обласних центрів країни. Про це 25 серпня повідомив "SQ" лідер організації Андрій Білецький.

За словами А.Білецького, стрілянина в Харківському офісі організації, затримання членів організації та обшуки у Василькові (Київська обл.) є провокаціями спецслужб. "Це все спланована всеукраїнська акція. Влада робить це руками СБУ. Це робиться, щоб розгромити організацію. Удар нанесений досить серйозний, але найближчі дні покажуть, що ми не зломлені і здатні протистояти такому державному беззаконню. Для початку будемо проводити акції протесту, потім акції громадянської непокори", - заявив А.Білецький.

За його словами,на даний момент у Василькові затримано дев'ять членів організації. Двом активістам організації пред'явлено обвинувачення в тероризмі, до них прибули адвокати. "Решта сім затриманих "розчинилися"у будівлі облуправління СБУ в Києві, зв'язку з ними немає, їхній статус невідомий", - зазначив А.Білецький.


Довідка "SQ". Служба безпеки України 22 серпня в центрі Василькова Київської області затримала кількох членів СНУ та організації "Патріот України". За даними СБУ, під час обшуку орендованого затриманими приміщення співробітники спецслужби виявили начинений гайками і цвяхами вибуховий пристрій, радіус ураження від якого може досягти більше 100 м. За даними слідства, теракт планувався 24 серпня в Києві або передмісті. СНУ і "Патріот України" заявили, що вони та їхні члени ніякого відношення до підготовки теракту не мають, вибуховий пристрій їм підкинули, "щоб спровокувати репресії проти членів СНУ і "Патріота України".

Конфлікт зі стріляниною з травматичного пістолета стався 23 серпня в офісі на вул.Римарській, 18 в Харкові, який займають товариство "Просвіта" ім.Шевченко і організація "Патріот України".