Белка стала символом обновленного парка Горького На вході до Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького встановили його символ - скульптуру білки. Саме ці тварини у великій кількості мешкають у парку. Про це 25 липня повідомив журналістам координатор проекту реконструкції парку ім. Горького Андрій Шаптала. За його словами, зображення білки також буде фігурувати на спецодязі працівників парку, покажчиках і низці сувенірів, які можна буде придбати в парку Горького.

"Спочатку символом парку ми хотіли зробити пантеру, оскільки ця скульптура об'єднує минуле і майбутнє парку. Це єдиний об'єкт, який залишився від старого парку Горького. Крім того, це пам'ятник архітектури районного масштабу. Ми провели опитування і, на мій подив, не багато згадали, що в парку була пантера. Тому ми зупинилися на білці. Символ цієї тварини зараз адаптують під усі п'ять тематичних зон, які будуть розташовані на цій території. У кожній з них зображення білки буде відрізнятися від інших зон", - зазначив Шаптала.
 

Довідка "SQ". Раніше планувалося, що Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького буде відкрито після реконструкції до 1 червня 2012 р. На території парку встановлюються нові майданчики й атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - "Американські гірки" і найбільше в Україні колесо огляду (висота 55 м), а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, роллердром, ретро-зона, ставок з човнами, автодром, альтанки для доміношніков, контактний зоопарк та інші об'єкти. У парку також встановлюють декоративні конструкції: "Канада", "Англія", "Єгипет", "Майя", "Вхідна група", "Дикий Захід". У міському бюджеті на 2012 р. закладено 50 млн.грн. на комплексну реконструкцію парку. 2 лютого міськрада виділила ще 16,1 млн. грн. на його фінансову підтримку. 9 травня в парку була відкрита ретро-зона для пенсіонерів і ветеранів. У цій зоні вже проводяться концерти, на кожен день є програма.