Українська державна академія залізничного транспорту (Харків) з нового навчального року відкриває спеціальність "Логістичні системи на транспорті". Про це повідомили "SQ" в академії. Спеціальність відкрита на факультеті "Управління процесами перевезень".

Як зазначили у ВНЗ, логістиці належить стратегічно важлива роль у сучасному бізнесі. "Студенти, які виявили бажання навчатися за новою спеціалізацією, отримають знання та практичні навички планування, управління, контролю і регулювання руху матеріальних потоків. Навчання орієнтоване на подальшу роботу на залізницях країни, але не виключається можливість роботи і на інших видах транспорту. На денному відділенні потрібно навчатися 5 років, на заочному - 6", - зазначили в академії.

За даними інформаційної системи "Конкурс" Міністерства освіти і науки України, ліцензійний обсяг спеціалізації - 25 осіб. Держзамовлення на цю спеціальність не передбачене. Вартість навчання на денному відділенні становить 7 тис. 150 грн. на рік. На 23 липня документи на вступ подали 11 осіб з балами від 572 до 687. З них ніхто поки не здав оригіналів сертифікатів.

Довідка "SQ". Українська державна академія залізничного транспорту створена на базі Харківського інституту інженерів залізничного транспорту, заснованого у вересні 1930 р.

В академії 6 факультетів з денною та заочною формою навчання, 33 кафедри, у т.ч. 18 випускаючих, які мають філії на підприємствах, і заочний факультет у Червоному Лимані Донецької області. Професорсько-викладацький склад академії налічує 479 осіб, серед яких - 38 професорів, 217 доцентів, 10 дійсних членів і 12 членів-кореспондентів галузевих академій наук України.