ДАЗТ "Укрзалізниця" (Київ) прийняла рішення не скасовувати з 27 травня деякі потяги. Про це повідомили "SQ" у прес-службі "Укрзалізніцi". Рішення було прийнято з урахуванням вивчення попиту та численні зверненя пасажирів. Продовжать курсувати такі поїзди: № 363/364 Умань - Ясинувата, № 623/624 Київ - Кам'янець-Подільський (нічний), № 669/670 Кременчук - Бахмач, № 609/610 Чернівці - Окниця, № 321/322 Маріуполь - Харків, № 69/70 - Маріуполь - Львів. "Укрзалізниця" надалі вивчатиме попит пасажирів як на новий рухомий склад, так і на традиційні нічні поїзди", - відзначили на підприємстві.

Як заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков, за дорученням президента України Віктора Януковича більшість нічних потягів будуть збережені. "Вони будуть курсувати доти, доки на них буде відповідний попит", - зазначив віце-прем'єр. За його словами, вже з понеділка почнеться продаж квитків на раніше скасовані нічні потяги.

Довідка "SQ". В Україні з 27 травня вводяться швидкісні потяги "Hyundai", які будуть курсувати між Києвом, Харковом і Львовом. Потяги на маршруті Київ-Донецьк будуть запущені на початку червня.

Також у країні будуть курсувати потяги "Skoda", які відносяться до категорії "Інтерсіті". Ці поїзди будуть курсувати на напрямках Харків-Донецьк, Донецьк-Маріуполь, Донецьк-Дніпропетровськ, Дніпропетровськ-Харків, Харків-Маріуполь, Донецьк-Луганськ.

З уведенням нового графіка руху поїздів в Україні істотно скорочується кількість нічних потягів. Як повідомили раніше на Південній залізниці, за новим графіком з 26 травня планувалося скасувати потяги Харків-Тернопіль (відправленням о 23.38), Харків-Трускавець (відпр. о 7.19), Харків - Київ (відпр. о 18.35), Суми - Луганськ (відпр. о 23.47), Харків - Маріуполь (відпр. о 22.06). З 28 травня відміняється поїзд Луганськ - Суми (відпр. о 6.33).