К Евро-2012 в Харькове обустроят два паркинга на въезде со стороны Донецка и по одному - от Киева и БелгородаСхема трансферних паркінгів розроблена в Харкові до Євро-2012. Про це йдеться в довідці про хід підготовки Харкова до проведення фінального турніру чемпіонату Євро-2012 з футболу, наданої "SQ" у міському Департаменті з підготовки та проведення Євро-2012. Зокрема, схема трансферних паркінгів розроблена для того, щоб під час чемпіонату не допустити перевантаження міських магістралей і виключити можливості блокування під'їзду до об'єктів Євро-2012 транспортними засобами.

За інформацією Департаменту з підготовки до Євро-2012, у Харкові визначили чотири ділянки для створення тимчасових паркінгів. Два паркінги будуть організовані на в'їзді до міста з боку Донецька на початку Московського проспекту. Перший з них буде організований біля станції метро "Тракторний завод". На цій ділянці зможуть розміститися 120 автобусів і 250 автомобілів. Другий паркінг буде розташований біля станції метро "Пролетарська", де зможуть розміститися 130 автобусів і 250 автомобілів.

Третя тимчасова парковка буде створена в районі перехрестя Бєлгородського шосе і вул.Академіка Проскури. Паркінг, який вмістить 125 автобусів і 250 автомобілів, буде розташований з боку кордону з Росією.

Четвертий паркінг організують у районі вул. Коростельської та вул. Полтавський Шлях. На цій ділянці зможуть розміститися 125 автобусів і 250 автомобілів. Цей паркінг знаходиться на в'їзді до міста з боку Києва.

Крім того, в межах міста задіють паркінги КП "Муніципальне паркування", які забезпечать паркування 2 тис. 418 автобусів та 4 тис. 979 автомобілів.

Також, за інформацією Департаменту, міська влада домовилася з власниками торговельно-розважальних центрів "Караван", "Дафі", "Ові", які знаходяться біля станції метро "Героїв Праці", і торговельного центру "Епіцентр" (біля аеропорту) про створення на існуючих паркінгах трансферних паркінгів для гостей міста під час Євро-2012.

Довідка "SQ". Як раніше повідомляв Департамент з підготовки та проведення в Харкові Євро-2012, згідно з вимогами УЄФА до Євро-2012 навколо Харкова будуть створені паркінги для тимчасового розміщення автомобілів і автобусів. Зокрема, Дергачівська і Харківська райдержадміністрації вже підписали угоди з власниками чи орендарями земельних ділянок, розташованих при в'їзді до Харкова з боку Бєлгорода, Дніпропетровська, Донецька та Києва. У Дергачівському районі такі угоди підписані з ТОВ "МЕТРО Кеш енд Керрі Україна", ТОВ "Хантер", ТОВ "ХарківСкан" і готельним комплексом "Теремок", на земельних ділянках яких площею 7,112 га можна розташувати 440 одиниць транспорту. У Харківському районі на земельних ділянках АТБ "Кемпінг", ЗАТ "Харків-Авто", ХНАУ ім.Докучаєва, ФОП Мясоєдов О.М., ПФ "Лоск" загальною площею 16,69 га можна розташувати 3,4 тис. автомобілів і автобусів .