Колишній депутат Московської райради Харкова Олег Медведєв подав клопотання, в якому попросив суддю дозволити йому не бути присутнім на засіданнях суду у справі про напад на нього. Чергове засідання Червонозаводського суду у цій справі відбулося 25 травня. На суд не з'явився адвокат потерпілого.

"Я прошу, щоб мене не доправляли на ці засідання. Мені не дозволяє стан здоров'я. Крім того, мені вистачає шоу в Апеляційному суді", - зазначив на суді О. Медведєв. Суддя у відповідь заявила потерпілому, що засідання суду - це не шоу.

О. Медведєв повідомив "SQ", що не хоче, щоб його привозили до суду, оскільки не вірить в успіх справи. "Як це може бути не шоу, якщо підсудний Сергій Михайличенко, якого ще рік тому міліція розшукувала як особливо небезпечного злочинця, приїжджає на суд сам, а мене, потерпілого, привозять під конвоєм і тримають у клітці? Я впізнав нападників на мене, двоє з них - Андрій Мальцев та Ігор Леонідов - дали свідчення і показали на слідчому експерименті, як вони на мене напали. Це справа штучно затягується", - зазначив О. Медведєв. У той же час він повідомив, що у нього поки немає претензій до судді.

На суді були допитані троє понятих при проведенні слідчих експериментів, на яких О. Мальцев та І. Леонідов показували, як вони нападали на О. Медведєва і жінку, яка перебуває з ним у момент нападу. Поняті заявили, що при них ніякого тиску на О. Мальцева та І. Леонідова не виявлялося, і вони давали свідчення добровільно.

"Справи А. Мальцева та І. Леонідова чомусь виділили в окреме провадження, хоча вони повинні бути обвинуваченими у цій справі разом з С. Михайличенком", - зазначив О. Медведєв.


 

Довідка "SQ". У липні 2006 р. на О. Медведєва та жінку, що його супроводжувала, напали в під'їзді житлового будинку в районі ст.м. "Проспект Гагаріна". Нападників було троє. У жінки вкрали сумочку, О. Медведєв отримав тяжкі тілесні ушкодження, йому порізали ніс, вуха й сідниці. О. Медведєв упізнав як нападників                            С. Михайличенко, А. Мальцева та І. Леонідова. Останні двоє дали свідчення. В якості обвинуваченого у цій справі проходить тільки С. Михайличенко. Він звинувачується за трьома статтями Кримінального кодексу (КК) - ст. 121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень), ст.187 (розбій) і ст.358 (підробка документів).

С. Михайличенко 1971 р.н., уродженець Харкова, був оголошений у розшук як особливо небезпечний злочинець, правоохоронці оголосили про його затримання 16 лютого 2009р. У затриманого вилучили три паспорти з різними іменами. За словами колишнього начальника ГУ МВС України в Харківській обл. Віктора Развадовського, С. Михайличенко є "одним з організаторів інциденту на вул.Клочківська у Харкові".

У грудні 2007 р. О. Медведєв був затриманий за підозрою в організації замаху на вбивство секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса. Відносно затриманого було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.115 КК ("Навмисне вбивство"). Справа розглядається в Апеляційному суді Харківської обл.